Mijn LipoLip dieet

(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.

WEEK 8

Dag 50 – zaterdag 02/03/2019

Dag 50.
Maar het lijkt alsof ik pas begonnen ben met mijn dieet. Behalve op de weegschaal. Die stond deze ochtend op 102,8kg. En dat is 17,7kg minder dan 50 dagen geleden. Nog 3kg en ik passeer de 100kg en dat is toch altijd een mijlpaal. Moet toch te halen zijn op dag 70? Onder de 100kg is alvast mijn nieuwe streefdoel. 

Tot nu toe hou ik het nog steeds heel goed vol. Ik ontbijt ‘s morgens nog steeds niet en heb daar geen last van. Geen tekort aan energie. Maar ik ben nog wel niet terug aan het fietsen geslagen. Ik eet nog steeds volgens de regels van mijn strenge dagen zonder pasta, aardappelen en brood (dus geen suikers en koolhydraten) maar gebruik nu wel olijfolie om te bakken. Alhoewel, mijn vlees gril ik nog steeds zonder vetstof. 

Ik heb al eens een paar keer “gezondigd” maar met mate. Ik ging na 36 dagen zeker een keer frieten halen bij De Ferre. Maar dat is nog steeds niet gebeurd. Dit weekend gaat dat er toch eens van komen. Of misschien niet.

Hoe ver onder de 100kg wil ik geraken? Geen idee op dit moment. Maar ik moet zeggen dat dit verslag bijhouden bijna meer tijd en moeite kost dan af te vallen =:))

Ilse had zin in frieten. En ik ook =:))

Dag 51 – zondag 03/03/2019

Ik was van plan om deze ochtend eens te ontbijten. Maar toch niet gedaan… door de frieten(?) was ik 200 gram bijgekomen. Enfin, deze middag mengeling van zoete aardappel en wortel met lepel zonnebloemolie in de oven, met daarbij komkommer en tomaat en een home made hamburger van gemengd gehakt.

Geen peer achteraf! Wel ananas in de loop van de namiddag terwijl Brussel-Kuurne-Brussel op TV speelt.

‘s Avonds overschot van bloemkoolsoep van vrijdagavond maar nu met gebakken broodkorstjes.

Dag 53 – dinsdag 05/03/2019

Ontbijt… ananas met blauwe besjes en thee met citroen en lepeltje honing. Eens proberen wat dat geeft.

‘s Middags tomaat met mozarella en paar broodstengels. ‘s Avonds een puree van bloemkool, wortelen, zoete aardappel en knolselder met daarbij een stukje varkensmignonette.

Dag 54 – woensdag 06/03/2019

‘s Morgens gewoon weer een glas lauw citroenwater… allez, nog steeds. Topontbijt. Ergens in de namiddag een paar quinoa-crackers met kipfilet en een paar met americain preparé (want daar had ik zin in). En ananas met blauwe bessen als dessertje. ‘s Avonds overschot van de puree van gisteren met gegrilde kipfilet (nog steeds zonder vetstof in de grill-pan).

Verder ook nog gewerkt, 12000 stappen gedaan en 30km met e-bike gereden. Dus bezig dagje met veel calorieverbruik en relatief weinig inname. Ben benieuwd wat dat op de weegschaal geeft.

Wel aan het slabakken qua foto’s… deze blog is lichtjes aan zijn einde aan het komen. Plan was initieel om een verslag van 36 dagen te maken maar ik zit nu op dag 54.

Dag 55 – donderdag 07/03/2019

Nog eens een ontbijt gemaakt. Allez, een peer en een thee citroen met een lepeltje honing. ‘s Middags een slaatje uit de saladbar samengesteld met o.a. tomaat, komkommer, gemengde sla, kikkererwten en gerookte zalm. Zonder aardappelsalade of andere zaken met mayonaise of vinaigrette!

‘s avonds wortel-knolseldersoep met gebakken broodkorstjes. Peer als dessert. 

 

Dag 56 – vrijdag 08/03/2019

Een klassieker voor ‘s middags ondertussen: komkommer en tomaat met rosbief maar nu met een stronkje witlof. 

En ‘s avonds eens iets anders: chilli con carne met extra groenten (ui, aubergine, courgette, tomaat, mais en kidney beans) afgewerkt met een lepel dikke yoghurt.

Resultaat?