Mijn LipoLip dieet
(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.
WEEK 5
Dag 36 – zaterdag 16/02/2019
Dag 36!
De laatste dag van fase 2. Morgen begint fase 3 maar vandaag dus de laatste LipoLip ampule. Ik ben gisteren bij Leen langs geweest. Bijna 14 kg afgevallen op 35 dagen (meting is op de middag, met kledij), BMI is uit de “gevarenzone”, mijn metabolische leeftijd is van 58 naar 45 gezakt. Én, ik voel me beter en fitter!
Mijn eigen gewichtsmeting deze ochtend: 105,9 (zonder foto van tenen deze keer, je moet me maar geloven). Ik ben dus onder mijn doel van vorige week geraakt. Maar eigenlijk is morgenochtend pas het resultaat na 36 dagen kuren duidelijk. Geraak ik op -15 kg? En dat is dan het startpunt voor fase 3 en fase 4. Het stopt niet hier…
Onder de rosbief en rucola ligt er een mengeling van komkommer en tomaat met peper, zout en oregano. Niks nieuws onder de zon dus. Maar wel best lekker en efficient. Net als die peer in de namiddag.
Tomaten-groentensoep met verse rundsgehaktballetjes, peterselie en 2 dunne soepstengels. Genoeg gemaakt voor morgen of overmorgen. Nadien nog een handje frambozen, een overschotje van gisteren maar zalig lekker.
Dag 37 – zondag 17/02/2019
- 36 dagen bezig 100%
De ochtend van dag 37. Het einde van fase 2 en het begin van fase 3. Die fase duurt maar 3 dagen. Zelfde regime en eetvoorschriften maar zonder de ampul met vetverbrander en honger.
Resultaat na 36 dagen: de weegschaal stond deze ochtend op 105,7 kg dus dat is 14,8 kg afgevallen op 36 dagen. Net geen 15 kg maar wel 12,28% van mijn initiële gewicht. Ruim boven het streefdoel van 10%.
‘s Middags de overschot van de soep van gisteren (tomaten-groentensoep) met twee broodstengels. En natuurlijk een peer als dessert. Tot nu toe is fase 3 net hetzelfde als fase 2. Zelfs de foto is hetzelfde =:))
‘s Avonds een puree van bloemkool, wortel en pastinaak met een stukje gegrilde kalkoen. En een peer, voor de volhouders.
Dag 38 – maandag 18/02/2019
‘s Middags was het plan om een overschotje van gisteren mee te nemen en op te warmen… alleen ik was het potje vergeten in de koelkast. Dus langs de saladbar van de cafetaria en een mager slaatje samengesteld met wat kippefillet.
‘s Avonds champignons en wortelen met home-made burger. Ik blijf goed bezig. Hoop ik.
Dag 39 – dinsdag 19/02/2019
Ik blijf de regels goed volgen. Deze ochtend een glas lauw citroenwater. That’s it. Op quasi nuchtere maag naar Mechelen met de e-bike. Zonder last van een hongergevoel of een energiedip in de voormiddag.
Deze middag een puree van bloemkool, wortel en pastinaak met een stukje gegrilde kalkoen. Het overschotje van twee dagen geleden dat ik gisteren in de koelkast was vergeten. En een peer. Allemaal de moeite niet om een foto van te plaatsen.
‘s avonds weer een variant op de bloemkoolrijstgoreng met wokgroenten, puntpaprika, kipfilet en gesneden augurk. Extra op smaak gebracht met soyasaus en gegrilde uitjes. Genoeg gemaakt om morgen of overmorgen nog eens van te eten.
Dag 40 – woensdag 20/02/2019
Traditie: als we les/coaching sessie hebben op EHSAL dan gaan we naar het Japans restaurant Samourai vlakbij voor een Bento menu. Vorige keer al afgewimpeld maar nu mocht ik weer… enfin, met mate. En ik heb het kommetje witte rijst niet aangeraakt. Maar het blijft heel lekker en een aanrader.
‘s Middags “zondigen”? ‘s avonds broccoli-bloemkoolsoep met sneetjes kalkoenfilet. En al had ik ze zelf gemaakt, ik vond de soep niet lekker. Te flauw. Te flets. Gelukkig nog een peer achteraf!
Dag 41 – donderdag 21/02/2019
Dag 41 op rij zonder ontbijt. Enkel een glas lauw citroenwater. Ik ben nu wel terug te vitaminen aan het nemen waarmee ik gestopt was omdat er omega 3 visolie inzit.
‘s Middags een overschotje van dinsdagavond. Warm gemaakt in de microgolf. Lekker gerecht, die variant van bloemkoolrijstgoren , maar het heeft al genoeg op de foto gestaan.
‘s Avonds voor de eerste keer terug gekookt met olijfolie. Pastinaak, broccoli, venkel en tomaat in de olie met een scheut goede olijfolie en kruiden. Lekker met een stukje kalkoen (nog wel gegrild zonder olie!) want we blijven op dieet.
Dag 42 – vrijdag 22/02/2019
Snel een verse knolselder-wortelsoep gemaakt. En omdat het minder streng mag, heb ik de ui aangestoofd in olijfolie en heb ik er een blokje kippenbouillon bijgedaan. Maakt het toch wat lekkerder. Wel beperkt tot 1 bord en 2 broodstengels.
On the road. Slaatje mee van rucola, tomaat en komkommer met (buffel) mozarella. ‘s Avonds quiz met Les Hommes @ Pius X. Terwijl de mannen zich te goed doen aan een pint of 8 drink ik 4 cola zero’s (ineens evenveel als in de rest van de afgelopen 40 dagen) en 4 bruiswaters. Aan het einde van de avond is er nog 10 euro in de pot en daar kopen we dan maar 10 zakjes chips mee. Ik heb gezondigd door 1 zakje te verorberen. Én ik had ook al paar blokjes kaas en een olijf of 2 gegeten.
En toch, deze ochtend stond de weegschaal op 104,4. Dus ik ben deze eerste week van fase 3 goed doorgekomen en sta op -16,1 kg.