Mijn LipoLip dieet

(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.

WEEK 5

Dag 29 – zaterdag 09/02/2019

On target. Bij het begin van week 5 staat de weegschaal op 108,5 kg. Ik ben dus 12 kg afgevallen in exact 4 weken en ik voel me goed. 10% van mijn initiële lichaamsgewicht ben ik kwijt en ik begin dat overal aan te merken: mijn broeken terug een maat kleiner, broeksriem een gaatje verder, hemden minder strak, … en soms kijken mensen me aan alsof ze iets willen vragen maar ze durven niet. #grappig maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. Anyway, laatste strenge weekend zonder suiker, vet en koolhydraten gaat in.

Streefdoel einde van de week? 106,5kg? Zou het lukken?

Bloemkool-knolselder overschot van gisterenavond met dunne schijfjes coeur de boeuf tomaat en gebakken rosbeef. Op smaak gebracht met peper, zout en scheutje balsamico. Natuurlijk een peer achteraf.

Knolseldersoep met veel verse peterselie, buffelmozarella en daarbij een cracker. Achteraf een bordje frambozen.

Dag 30 – zondag 10/02/2019

Gestoomd en gegrild witloof en gestoomde jonge wortelen (met tijm) met een gegrilde varkensmignonette (marinade van mosterd en cirtroensap). 

Mix van ananas en framboos als namiddagtussendoortje. 

Knolseldersoep van gisteren maar nu met stukjes gegrilde kalkoenfilet en 2 crackers.

Ananas als dessert want aangesneden blijft dat minder lang goed dan peer =:))

Dag 31 – maandag 11/02/2019

Office food: grijze garnalen met rucola, tomaat en komkommer, gekruid met peper, zout en oregano. Tip: je kan dit maken de avond voordien en bewaren in de koelkast. Alleen, leg er je cracker niet bij want die wordt wak en oneetbaar!

Met in blokjes gesneden ananas als dessert.

Een variant op de bloemkoolrijst… met turbo garnalen en zonder sojascheuten. 

En een peer als achteraf.

Dag 32 – dinsdag 12/02/2019

Overschot van de bloemkoolrijst. En guess what? Peer als tussendoortje in de namiddag.

Zonder woorden. Of toch, laat thuis want deadline en druk bij klant. Dus snel tomaat met komkommer, peper, zout en oregano met 100 gram kipfilet van Carrefour Express. Het zal wel niet helemaal zuiver volgens de leer zijn maar het alternatief was nog slechter geweest.

Gelukkig zijn er nog zekerheden. En peren.

Dag 34 – donderdag 14/02/2019

Zonder beeld want al genoeg op de foto gestaan: rucola, tomaat en komkommer, afgekruid met peper, zout en oregano. Deze keer met 80 gr. grijze garnalen en een schelletje rosbief.

En een paar sneetjes peer. Het mocht ook meer zijn, denk ik, want alweer meer dan 10.000 stappen of kleine 10km gedaan. Volgens iWatch Activity app zijn dat 1.049 actieve calorieën op een totaal van 3.251 calorieën verbrand. 

Dit is een aanrader (ook als je niet op dieet bent):

  • stoof een fijngesneden ui (in water of olie)
  • kook een paar jonge wortelen, een bloemkool en wat broccoli in een ruime pan mager groentebouillon pletgaar (hoeveelheid voor twee personen + restje voor morgen)
  • giet de groentebouillon af (bewaar de bouillon en kook er de rest van de broccoli in om er soep van te maken)
  • plet de groenten tot een puree met een lepel mosterd
  • kruid af met peper, zout en muskaatnoot en roer er nog een ruime hand verse peterselie onder

Serveer dit met een gegrild kalfslapje, gekruid met peper, zout en chilli bite, afgewerkt met het sap van een halve citroen. Bangelijk lekker en ik denk binnen de regels van mijn dieet. Maar zoals gezegd, een aanrader om te herhalen in de volgende fase (dag 36 komt wel heel dicht bij!)

Ik ga het vanavond zonder fruitdessert doen. 

Dag 35 – vrijdag 15/02/2019

Een overschotje: de puree van gisteren met grijze garnalen. En een peer als dessert want ik had honger want ik was deze ochtend met de fiets op pad geweest. Aan hoge snelheid en elektrisch maar blijkbaar is 58 km dan een ook energievreter. 

 

Soep van broccoli (de groentebouillon van gisteren!) met blokjes (buffel)mozzarella en een cracker.

Frambozen als dessert bij TV.

Resultaat?