Mijn LipoLip dieet
(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.
WEEK 4
Dag 22 – zaterdag 02/02/2019
De start van week 4. Drie weken zijn voorbij en de weegschaal stond deze ochtend op 110,8 kg. Dat is net geen 10 kg op 21 dagen. Ik ben happy met het resultaat tot nu toe. Als er in de volgende periode nog eens 2 kg per week afgeraakt dan moet ik aan een dikke -14 kg op de totale kuur geraken. Of op de weegschaal pakweg 106 kg. Zou mooi zijn.
Bewegen en diëten is een topcombinatie om af te vallen. Maar tijdens deze 36 dagen ga ik toch niet fietsen want ik wil de man met de hamer (hongerklop) niet tegenkomen op 50 km van huis zonder eten in mijn truizakjes. Dus probeer ik zoveel mogelijk te wandelen. Vandaag in de regen naar de markt voor garnalen, naar de groentewinkel voor een voorraad verse groenten, peren en citroenen en nadien nog naar Bio-Planet voor mager vlees. Net geen 9 km stappen. De week is goed ingezet.
Dag 23 – zondag 03/02/2019
Middagmaal. Niet helemaal wat je normaal zou eten net voordat je een wandeling van 15 km aanvat. 1 coeur de boeuf tomaat, schijfjes komkommer en rucola, afkruiden met peper, zout en een drip crema di aceto (mijn kleine zonde vandaag) en 4 rolletjes kipfillet (Bio-Planet).
Met een peer voor onderweg.
Mooie wandeling. Bijna 15 km. Bij aankomst een flesje cola zero. Verdiend, vond ik. De tweede in drie weken tijd. OK, een tweede zonde vandaag. Maar nadien nog 2 km naar station van Berchem.
Bloemkoolrijstgoreng (zie eerdere weken) maar nu met jumbo garnalen. Ook lekker.
+26 km op 2 dagen gewandeld
bijna 35000 stappen
Dag 24 – maandag 04/02/2019
- Tweederde achter de rug 66,66%
Middageten in een bento-box: 2 toastjes, tomaat- en komkommerstukjes (zaad verwijderd) en rucola (op smaak gebracht met peper, zout en oregano) met 100gr grijze garnalen.
Een peer als tussendoor in de namiddag.
Avondeten: gestoomde broccoli met curry, gestoomde wortelen met tijm en een home-made hamburger van zuiver rundsgehakt. Dessert? Alweer een peer!
Dag 25 – dinsdag 05/02/2019
Deze ochtend op de weegschaal, een rond getal: 110,0 kg. Het gaat nog altijd goed. Trager maar nog steeds op schema om minimaal 10% van die initiële 120,5 kg af te vallen in 36 dagen.
Ook veel calorieën verbruikt vandaag (met de speedelec heen en terug naar Mechelen, goed trappen gedaan) en ‘s middags een magere kervelsoep met veel groenten en kalkoenfilet en 2 toastjes.
Geen peer achteraf!
Overschotjes: tomatensaus met kappertjes, puntpaprika en courgette op een bedje van rucola en afgewerkt met 100 mozarella. Twee dunne soepstengels om het volledig te maken.
Wel een peer achteraf.
Dag 26 – woensdag 06/02/2019
Home-office vandaag dus dieetbuffet voor twee: rucola, drie tomaten, halve komkommer en twee gegrilde kalkoenfilets. Aangevuld met voor ieder een tas kervelsoep (overschot van gisteren) en twee toastjes.
Een peer als dessert.
Bijna vergeten om er een foto van te nemen: bloemkool-(jonge)wortel-pastinaakpuree. Ongelooflijk lekker. Op smaak gebracht door te koken in een weinig groentebouillon, te pletten met wat zout, nootmuskaat, verse peterselie en een lepel Dijon-mosterd. Er mocht nog ene andere klassieker bij: home-made hamburger van zuiver rundsgehakt (Bio-Planet), ei, paneermeel en kruiden.
Een peer als dessert.
Dag 27 – donderdag 07/02/2019
Overschotje van gisteren: puree van bloemkool, pastinaak en jonge wortelen. Met een home-made hamburger.
“Gij eet wel vaak peer”, kreeg ik daarstraks te horen. Ja, maar ik vind dat gewoon lekker fruit.
Kalkoenstukjes in de wok met gele en rode paprika met ui en witte champignons, op smaak gebracht met zout, chili bite peper, daslook en een lepel sojasaus. Afgewerkt met blokjes komkommer en een soepstengel. Lekker: het lijkt wel gyros maar dan zelf gemaakt.
Geen peer achteraf. Je moet niet altijd een dessert eten.
Dag 28 – vrijdag 08/02/2019
Heel de dag bij een klant in Brussel en dat is altijd moeilijk om eten mee te nemen. Dus maar iets in de cafetaria genomen: slaatje met kip en waarschijnlijk een hoop dingen die niet goed zijn voor dieet. Ananas (uit blik), mais (uit blik), …
Geen fruit achteraf… wel duidelijk te weinig binnengekregen want vrij slap in de namiddag. Was ook te voet heen en terug naar/van station dus ook flink gestapt. Veel zin in blikje cola zero maar toch aan kunnen weerstaan.
Honger! Bloemkool en knolselder (gestoomd en dan gegrild) met een pickles sausje van mosterd, kappertjes (+vocht), peper en zout. Én een gegrilde rundsteak filet pur a la tagliata. Lekker!
Peer achteraf.