Mijn LipoLip dieet
(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.
WEEK 3
Dag 15 – zaterdag 26/01/2019
Twee weken bezig met mijn dieet. De weegschaal gaf deze ochtend 113,0 kg. Dat lijkt veel maar 14 dagen geleden stond die op 120,5 dus dat is -7,5 kg. En dat lijkt ook veel, toch? En eigenlijk zonder veel honger of moeite. Wel heb ik af en toe zin in hartige dingen (een worstenbroodje tussendoor), frietjes of lasagna – veel minder in zoete gebakjes.
En cola zero. Op sommige momenten ben ik die 2,5 – 3 liter water en thee wel echt beu.
Koken zonder vetstoffen lukt ook al moeten Aanraders en zeker te herhalen deze week:
- bloemkoolrijstgoreng
- gestoomd en gegrild witlof
- home-made hamburger van zuiver rundsgehakt
- komkommer en tomaat met gebraden rosbief (echt wel zot dat zoiets simpel heel lekker kan zijn)
Blijkbaar is het ook normaal om af en toe een plateau te hebben: een dag wat minder of niks afvallen en dan terug meer. Enfin, nog altijd op schema!
Soep van knolselder, rode paprika, tomaat, ui en Rapunzel groentebouillon.
Peer als tussendoor in de namiddag.
Discipline bij de winter-BBQ voor de verjaardag van Nico: geen apero-hapjes genomen en op heel de avond 1 cola light. Rest van de avond water en thee gedronken en quasi binnen de richtlijnen van het dieet gebleven.
Kalkoenfilet (zonder olijfolie op de BBQ) met gegrilde groenten (knolselder, paprika, schorseneren en bloemkool). Groenten door de chef slechts matig met olijfolie ingesmeerd. Pickles-dressing op de bloemkool zonder olijfolie. Beetje gezondigd want ook nog paar stukjes gegrilde kalfsentrecote geproefd.
Maar als dessert slechts een appel!
En alweer van de koekjes, de cake en de chocolade kunnen blijven bij mijn thee.
Dag 16 – zondag 27/01/2019
De dag begint goed na de winter-BBQ van gisterenavond. Laat en lekker gegeten en toch resultaat! 112,4 op de weegschaal dat is -8,1 kg op ochtend 16!
Middageten: gestoomde wijtingfilet (met peper, zout en citroen), gestoomde jonge wortelen (met tijm) en gestoomde en gegrilde bloemkool (met een pickles-saus met mosterd, azijn en verse dille).
Peer als dessert. Gewoon omdat ik een dat lekker stuk fruit vind.
Een gemengd slaatje met tomaat en een omelet met gebakken jumbo-garnalen, puntpaprika, ui, knoflook en een lepeltje sojasaus.
Een peer als toetje.
Dag 17 – maandag 28/01/2019
Meer heeft een mens niet nodig op een maandagmiddag: halve komkommer, twee tomaten (zonder binnenwerk), 100 gr. rosbief, wat gemengde sla en 2 toastjes in een bento-box. Op smaak gebracht met peper, zout en oregano.
Peer achteraf.
Tomaat, paprika, ui, courgette en venkel met home-made rundsgehaktballen. Had ook lekker geweest met aardappelpuree of penne rigate maar ik heb er een cracker bij gegeten.
Peer achteraf.
Dag 18 – dinsdag 29/01/2019
- Halverwege! 50%
Soep van knolselder, rode paprika, tomaat, ui en Rapunzel groentebouillon met kippefilet.
Peer achteraf.
Dag 19 – woensdag 30/01/2019
Zondigen: geen gelegenheid om zelf eten mee te nemen en in een koelkast te zetten, laat staan om iets op te warmen dus maar naar Exki geweest in de hoop dat hun gezond assortiment toch een beetje in mijn dieet-regels pasten. Dat viel tegen want er zat room in de soep en er zat parmezaanse kaas in de salade. Om nog maar te zwijgen over de zongedroogde tomaten met een vleugje olijfolie.
Geen peer achteraf!
Overschot van saus van tomaat, paprika, ui, courgette en venkel (van de home-made rundsgehaktballen eerder deze week) met rucola en gegrilde kalkoenfillet. Zonder cracker!
Wel een peer achteraf.
Gezondigd deze middag maar wel flink actief geweest. ‘s Morgens te voet naar station en ‘s avonds terug, idem van Brussel Centraal naar EHSAL en daar quasi heel de dag rechtgestaan.
Dag 20 – donderdag 31/01/2019
Coeur de boeuf tomaat, rucola en mozarela. Met een peer als dessert.
1 bloemkool (voor 2 personen) koken met 6 tenen knoflook, pletten met een beetje magere melk, mengen met peterselie, een lepel dijon mosterd toevoegen, afkruiden en opdienen met een gegrilde home-made rundshamburger. Lekker!
Dag 21 – vrijdag 01/02/2019
Een 51-ste verjaardag vier je niet. Dus taart en restaurant kan vandaag gemakkelijk genegeerd worden.
On the road: tomaat, komkommer, wat rucola, afkruiden met peper, zout en oregano en daarbij 100gr rosbief. Blijft een topper.
Uit een boekje: pastinaakpasta alla puttanesca, maar dan zonder olijfolie en olijven. Én met een stukje mager varkensmignotte. Aanrader, vooral die pastinaakpasta: slierten pastinaak even gekookt in een magere groentebouillon.