Mijn LipoLip dieet
(Beeld)verslag van wat ik heb gegeten tijdens LipoLip®-programma onder begeleiding van Leen Pairon van How About Healthy.
WEEK 2
Dag 8 – zaterdag 19/01/2019
Dikke 4,5 kg na 1 week. Dat is mooi op schema om (minimaal?) 10% van 120 kg te verliezen op 36 dagen.
En een motivatie om door te doen en naar de markt en Bio-Planet te gaan voor een nieuwe lading groenten, fruit, vis en vlees.
Mosselen met paksoi. Normaal zou ik voor een grotere portie met frietjes gaan maar hier toch ook van genoten.
Peer in de namiddag als tussendoortje.
Gegrilde kabeljauwhaasje met gestoomde en gegrilde prei en brocolli.
Kwartje ananas als dessert.
Dag 9 – zondag 19/01/2019
De volgende week een beetje voorbereiden: 2 kipfillets pocheren (in Rapunzel groentebouillon), 2 kipfillets grillen in de oven, prei-knolseldersoep koken (met als bouillon het vocht van de gepocheerde kip).
Middagmaal: dungesneden tomaten met gemengde salade, grijze garnalen en twee soepstengels.
Dessert: 1/4 ananas met natuurlijk voldoende water doorheen de dag.
Gestoomd witlof grillen in de pan, gestoomde jonge wortelen en een gegrilde rundsburger.
Peer als dessert.
Dag 10 – maandag 21/01/2019
Prei-knolseldersoep met gepocheerde kip en een soepstengel.
Peer achteraf.
Rundvlees vervangen door oven-gegrilde kip (zie zondag).
Peer achteraf.
Dag 11 – dinsdag 22/01/2019
Overschot van de bloemkoolrijst goreng met gegrilde kip.
Peer als tussendoortje in de namiddag.
Anderhalve gevulde paprika in de oven met een vulling van rundsgehakt, ui, witte champignons, puntpaprika en een lepel sojasaus.
Geen dessert gegeten… de vulling vulde genoeg.
Dag 12 – woensdag 23/01/2019
Groentesoep met stukjes gepocheerde kip en 2 dunne broodstengels.
Peer als tussendoor in de namiddag.
Tomaat, rucola, mozarella, basillicum en een streepje (crema di) aceto. Met een verlegen cracker die niet op de foto durfde.
Peer als achteraf.
Dag 13 – donderdag 24/01/2019
Overschot van de groentesoep met stukjes gepocheerde kip van gisteren wacht geduldig in de rij voor de microgolfoven. De cracker houdt zich wijselijk stil.
Peer als dessert achteraf.
Rode en gele paprika met ui, champions en kalkoenpita (Bio-Planet). De cracker brak van schrik.
Voor Ilse (de gelukzak) met gebakken pattatjes.
Dag 14 – vrijdag 25/01/2019
Voorbereiding voor middageten: komkommer, tomaat en rosbief. Af te kruiden met peper, zout en oregano.
Peer als dessert achteraf.
Alles in een bento-box en een koude autokoffer als koelkast.
Gestoomde brocolli, gestoomde jonge wortelen (met thijm), gestoomd witlof (afgebakken in grillpan) met een home-made hamburger van zuiver rundsgehakt.
Frambozen als dessert.